E mana'omia e le aufai ta'avale si'i ni fusipa'u?

E i ai se tala masani masani e uiga i le faʻaogaina o fusipaʻu i luga o loli - afai e le o faʻamaonia le faʻaogaina i le taimi o suʻesuʻega lamatia, ona le manaʻomia lea ona faʻaaogaina.E matua le o le tulaga lea.

Fa'a faigofie - o se talafatu lea e mana'omia ona fa'amuta.O le 'leai se fusipa'u' ose mea e seasea maua i le tulafono, ma e le tatau ona manatu mama.A leai, e tatau ona manatu fusipa'u ma le tulafono a le HSE: "O fea e faʻapipiʻi ai faiga faʻapipiʻi e tatau ona faʻaogaina."

E ui e mana'omia e nisi o fa'agaio'iga si'isi'i sifi e 'aua ne'i fai se fusipa'u, o lou tiute ma lou tiute i le fa'amautinoaina o lo latou saogalemu e sili atu i lo so'o se manatu e maua ai se olaga faigofie.O le sini autu o lau faiga fa'avae saogalemu e tatau lava ona fa'aitiitia le lamatiaga o fa'alavelave ma fa'aleagaina.

Soo se tuusaunoaga i le tulafono o fusipa'u e tatau ona i ai se fa'amaoniga sili ona lelei i tua atu e fa'avae i luga o se su'esu'ega mae'ae'a, fa'atatau i tulaga lamatia, ma e masani ona mana'omia, e le na'o le tasi, ae o se tu'ufa'atasiga o mea e tatau ona i ai e matua fa'aitiitia ai le lamatiaga o se sii i luga le loli.

【Fa'aitiiti i'uga】

E pei o le tulaga i taavale uma, o le le amana'ia o lou fusipa'u e le tupu ai se fa'alavelave, ae e mafai ona matua fa'aitiitia ai a'afiaga.I totonu o taʻavale, o loʻo i ai le fusipaʻu e taofia ai le taʻavale a le avetaavale i le uili poʻo le mata matagi pe a tulaʻi mai se feteʻenaʻiga, ae faʻatasi ai ma forklifts o loʻo faʻagaoioia i lalo o le saoasaoa nai lo taavale, e tele le au faʻatautaia e fesiligia le manaʻoga e faʻaaogaina.

Ae fa'atasi ai ma le matala o va'a va'ava'a, o le a'afiaga iinei o le tu'u atoa po'o se vaega e fa'ate'a pe a o'o ina le mautū le loli ma liliu.A aunoa ma se fusipa'u, e masani lava ona pa'u i fafo - pe togi mai - le taavale a le loli i le taimi e oso ai.E tusa lava pe le o le tulaga lea, e masani lava o le masani masani a le tagata faʻapipiʻi pe a amata ona tuʻu le tui o le taumafai lea e alu i fafo, ae o lenei mea e faʻateleina ai le lamatiaga o le maua i lalo o le loli - o se gaioiga e taʻua o le mailei o isumu.

O le matafaioi a le fusipa'u i totonu o le loli fa'aoso o le taofia lea mai le tupu.E taofia ai le aufaipisinisi mai le taumafai e oso fua pe se'e ese mai o latou nofoa ma fafo atu o le taavale a le loli (AKA lona roll over protection system – ROPs) ma lamatia ai ni manu'a tuga i le va o le auivi o le taavale ma le fola.

【O le tau o le aloese】

O le tausaga e 2016, na matuā sala tupe ai se kamupani u‘amea tele a Peretania ina ua maliu se ave taavale toso na maua e lē o faia se fusipa‘u.

Na matua nutimomoia le avetaavale ina ua toe fuli lana tui i le saoasaoa ma tipiina se laa, ma togi ai o ia mai le taavale ma nuti ai i lalo o lona mamafa ina ua fuli.

E ui o le fusipa'u e le'i mafua ai le fa'alavelave, ae o le fa'alavelave fa'afuase'i ona o lona toesea, ma o lenei toesea e ta'u mai ai le le fiafia i le saogalemu ma le leai o se ta'ita'iga mai le pulega.

Na taʻu atu i le faamasinoga e faapea o le laau sa i ai se aganuu masani o le "le faʻalavelave e fai se fusipaʻu" i le tele o tausaga.

E ui lava na ia mauaina aoaoga e faatonu ai o ia e fai se fusipaʻu, ae e leʻi faʻamalosia lava e le kamupani le tulafono.

Talu mai le mea na tupu, na taʻu atu e le kamupani i le aufaigaluega o le le faia o se fusipaʻu e mafua ai le faʻateʻaina.

【Ia fa'a aloaia】

O maliu po'o ni manu'a tuga e afua mai i tulaga e pei ona ta'ua i luga o lo'o taatele i totonu o falefaigaluega, ma e pule lava kamupani i le fa'atonuina o se suiga i uiga o tagata faigaluega i fusipa'u i luga o ta'avale si'i.

O i latou o lo'o fa'atinoina galuega fa'apenei i le si'osi'omaga lava e tasi i lea aso ma lea aso e vave ona fa'amalieina i le saogalemu ma o le taimi lea e mana'omia ai e pule le fa'atuatuaga e laa ai ma lu'iina faiga leaga.

A uma mea uma, o le ofuina o se fusipaʻu e le taofia ai se faʻalavelave mai le tupu, o le mea lena i lalo i au faʻalapotopotoga (ma o latou pule) e faʻamautinoaina le faʻatinoina o galuega ma le saogalemu, ae latou te manaʻomia le faʻamanatu e mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga mo i latou pe a tupu le mea sili ona leaga. .Ma e le na o le tasi lava;e tatau ona fa'aauau pea ona fa'amalosia au faiga mo le saogalemu ina ia sili ona aoga.O aʻoaʻoga faʻafouina ma mataʻituina o nofoaga lelei e amata ai.

Fai fusipa'u o se vaega o faiga fa'avae a lau kamupani i aso nei.E le gata e mafai ona lavea'ia au paaga mai se manu'a tuga (pe sili atu ona leaga), ae o le taimi lava e fai ai lau pepa fa'avae, e avea ma se mana'oga fa'aletulafono - o lea afai e te le'i faia, e tatau lava.


Taimi meli: Ian-03-2022